Buildergel brugervejledning

 

GUIDE: Sådan anvender du UV builder gel og opnår et godt resultat.

 

Du kan downloade denne vejledning i pdf udgave: klik her

 

 

LÆS GRUNDIGT MSDS, Brugervejledning og bagsiden af produkterne for information om holdbarhed, indholdsstoffer, farer, hvordan produktet anvendes, aftages og bortskaffes.

 

FORBEREDELSE (PREP.)

Start med, at affedte og desinficere dine negle med Isopropylalkohol. Dette er en god idé at gøre, inden du begynder at skubbe neglebåndene tilbage og slibe på neglene, for at undgå bakterier flyttes rundt, eller skubbes op under neglebåndene.

  • Skub dine neglebånd tilbage. Fjern dødt hud med neglebåndsskærer eller neglesaks.
  • Slib / klip negletippens længde og facon hvis nødvendigt.
  • Slib/mattér neglepladen. (brug hvid bufferblok eller en grit 180 eller 240 neglefil)
  • Fjern slibestøv og evt. fedtrester med isopropylalkohol.

 

Negleformen

Montér negleformen så den sidder oppe under neglen. Sørg omhyggeligt for, at den fortsætter ligeud i samme retning som din naturlige negl vil vokse. Den må ikke "dykke" eller "knække" for meget. Der findes masser af forskellige negleforme. De fleste har streger og markeringer, der hjælper dig med at ramme den neglefacon og længde, du ønsker som resultat.

 

 

PRIMER. 

Påfør et tyndt lag primer og lad den tørre. Primer skal ikke hærdes i UV lys. Den tørrer ved fordampning og efterlader neglepladen desinficeret, dehydreret og med en pH værdi, som gør det nemmere for basecoaten at binde til neglepladen. Sørg for at hele neglepladen, også kanterne, dækkes med primer. AFFEDT IKKE EFTER TØRRING.
Effekten og nødvendigheden af brug af primer, afhænger af kundens negletype. Undgå dog primer på negleplader, som naturligt er meget tørre og sprøde, da primer dehydrerer.

 

BASECOAT.

Påfør et tyndt lag basecoat på neglepladen. Sørg for, at hele neglen er forseglet med basecoat.Hærd basecoaten i UV lys. Hærdetid: UV 120 sek. LED 30 sek. AFFEDT IKKE EFTER HÆRDNING.
Basecoat, gellack og buildergel kan i sjældne tilfælde føles brændende ved hærdning. Dette kan undgås ved lavere hærdningseffekt. Hvis hærdningseffekten nedsættes skal hærdetiderne tilsvarende forøges. Enkelte lamper har en knap specielt til dette, hvor hærdningseffekten automatisk forøges i trin.

 

Builder gel

Påfør et tyndt lag builder gel på neglepladen og ud over negleformen. Buildergel hærder ikke føre det kommer i UV lys, så du har masser af tid, til omhyggeligt at massere geléen ud. Sørg for at komme helt ud til kanterne. Sørg for at komme helt ind til kanten med din egen naturlige negl. Hærd i Uv lys. Hærdetiden ved 36W UV er 120 sek. LED min. 24W er 30 sek. Under uv lys, vil du tydeligt kunne se builder gel. Den fremstå som blålig under lyset. Efter hærdning er overfladen en smule fedtet og klistret. Dette skyldes at builder gel indeholder resin/voks som gør, at produktet flyder ud ved hærdning. Påfør igen et lag buildergel ud på negleskabelonen. Byg på denne måde en kunstig negl op, lag for lag. Hærd imellem lagene. Det er ikke så vigtigt, at formen af neglen er fuldendt. Du kan let slibe det overflødige væk bagefter. Vi anbefaler, at du min. opbygger en negl af tre lag for god tykkelse og styrke. Affedt til slut med isopropylalkohol.

 

Neglen slibes i facon

Efter sidste lag, kan du nu slibe din negl i den ønskede facon, tykkelse og længde. Gele er forholdsvis let at slibe i. Du vil opleve at det er væsentlig nemmere at slibe gelenegle end i akrylnegle. Sørg for også at slibe undersiden af neglen, da den jo ellers vil have en skarp kant, hvor den lå op mod negleskabelonen.

 

Gellack

Du kan vælge at lægge en flot gellack neglelak oven på dine nye flotte negle. Det er også muligt at slibe og polere dem op, så de fremstår som dine egne naturlige negle. Det kræver selvfølgelig, at du har anvendt klar builder gele. Det er selvfølgelig også muligt at lægge almindelig neglelak oven på buildergel.

 

Når neglene gror

Når dine egne negle er groet så lange, at du ikke længere synes det ser pænt ud, kan du vælge at opfylde neglene med nyt buildergel.

  • Slib den farvede neglelak / gellack / shellac af med neglefil.
  • Skub dine neglebånd tilbage.
  • Læg et tyndt lag basecoat.
  • Opfyld med buildergel.
  • Slib neglen i form.
  • Læg et nyt lag gellack.

Du kan læse mere om hvordan du bruger gellack her.

 

 

NEGLEOLIE.

Filning og UV lys gør dine neglebånd og huden langs neglene tørre. Det er altid en god ide, at anvende negleolie, både efter behandlingen og med jævne mellemrum. Påfør et lag negleolie på neglebånd og hud omkring neglen. Masser evt. olien ind med fingrene.

 

SÅDAN FJERNES BUILDER GEL.

Builder gel er er ligesom gellack, shellac, gelpolish, gellish etc. et soak off produkt. Det betyder at produktet kan opløses. Produkter der bygger på akryl og akrylater kan opløses med acetone. Væd en nailpad i acetone. Læg den på neglepladen. Pak neglen/fingerspidsen ind i et stykke staniol, så nailpads holdes på plads oven på neglepladen. Lad virke 10-20 min. Produktet kan nu skrabes af med rosenpind, spartel el.l.

BRUG NEGLEOLIE BAGEFTER, DA ACETONE UDTØRRER HUDEN OMKRING NEGLEN.

 

VIGTIGT:

Hvis du oplever allergisk reaktion som rødme i huden omkring neglen, skal du STRAKS stoppe med at bruge produktet.

 

Læs mere i bloggen
Hvad er gellak?

Hvad er gellak?

GENDA 06-01-2017 0
Hvad er gellak?Den gellak vi fører er et professinelt neglelaksystem med primer, to slags basecoat, Color/lak og topcoat. Gellak er et produkt, som pl...
Læs Mere
Kom i gang med gellak guiden

Kom i gang med gellak guiden

GENDA 02-02-2017 0
Gellak guidenGellak UV neglelak er et neglelak produkt, der ligesom ex. shellac, hærder under uv lampe. Resultatet er en hård, glansfuld, flot og mege...
Læs Mere
DUAL UV LED lamper

DUAL UV LED lamper

GENDA 06-04-2017 0
De nye DUAL LED UV lamper er lamper, som kan hærde alle slags negleprodukter.Disse lamper udsender UV lys ved både bølgelængden 365nm og 405nm. Derfor...
Læs Mere
Sådan bruger du builder gel

Sådan bruger du builder gel

GENDA 23-03-2018 0
Sådan bruger du builder gel  Hvad er Builder Gel? Du kender sikkert akryl negle og gelenegle. Builder gel er lidt det samme. Builder gel er tyndere en...
Læs Mere

Akryl, akryl negle, falske negle, flotte negle, franske negle, gel neglelak, gelenegle, hænder, kosmetolog, kunstige negle, lange negle, negle, neglelak, negleklinik, neglesalon, negletekniker, rillede negle, shellac, shellac negle, essie neglelak