Negle file og buffere

Posted by GENDA 05-01-2017 0 Comment(s)

Neglefile

Uanset om du arbejder med akryl negle, gelenegle eller du lægger gellack, shellack eller bruger builder gel, så har du brug for neglefile. Nogle gange skal din fil have den egenskab, at den kan file meget materiale væk. Andre gange skal filen kunne forme neglen, uden at flosse og rive den op. Andre gange skal filen mattere overfladen inden gellack eller neglelak. Den rigtige fil til det rigtige job er vigtigt.Neglefilen er en del af neglepleje.

 

Neglepleje og negle hygiejne

Det er vigtigt at du kan desinficere og rengøre dine neglefile. På negleklinikken kommer filene i kontakt med kunder, der hver især bringer bakterier med sig. Neglearbejdet indebærer, at man skubber det beskyttende neglebånd op, og her opstår en risiko for bakterie infektioner hvis neglefilene er fulde af bakterier.Din opgave som negletekniker er også at beskytte kunden og dig selv mod infektioner som neglesvamp.

 

Er der forskel på neglefilene?

 

Du har sikkert stødt på forskellige negle file. Nogle file er sorte, andre zebrafarvede. Nogle er buede og andre er lige. Nogle er tykke og nogle er tynde. Nogle er firkantede blokke og andre er flade og krumme. Fælles for alle negle file er, at små slibekorn som er hårdere end dine negle, skal slibe neglen i form, udjævne rillede negle, fjerne gel eller måske kun mattere neglepladen for at få bedre hæftning af ex. basecoat.

 

Den traditionelle sorte neglefil

Slibepapiret på sorte negle file – når vi taler kvalitetsfile - er lavet af karbid. Karbid er en kemisk forbindelse mellem kulstof og et andet grundstof som metal, bor eller silicium. Disse slibekorn bliver næsten hårde som diamant, Og er derfor velegnet til alle slags negle.

Den traditionelle Zebra fil

Slibepapiret på zebra file er også, ligesom de sorte file, lavet af karbid. Dog er filen efterfølgende behandlet med et ikke vandopløseligt zink pulver/pudder. Deraf får zebrafilen sit lyse udseende og zebra strukturen kommer af, at man kan se det sorte slibepapir igennem zink pulveret. Zinkpulveret får funktion af en slags smørelse, som reducerer gnidningsvarmen når filen filer. Samtidig har slibestøvet fra neglene også sværere ved at ophobe sig i filen, da den jo i forvejen er fyldt med zinkpulveret.

Grovheden - GRIT.eller KORN

Der er forskel på hvor grov en fil er. Grovheden betegnes med ordet GRIT eller korn. En fil med grit 100, eller korn 100, er grovere end en fil med grit240/korn 240. Jo lavere tal, jo grovere er filen altså. Det samme gælder også negle slibeblokke. Den elektriske neglefil bruger små sliberør. Her kan grovheden være helt ned til ex. korn 60.

 

Mellemlaget.

Kornene som sliber, er pålimet et papir. Papiret er herefter pålimet et mellemlag. Mellemlaget kan være af pap, træ, plastik eller fast skum. Tykkelsen og hvad mellemlaget er lavet af, har beetydning for hvor fleksibel og holdbar den er. En meget stif fil, på træ mellemlag er ikke let at slibe en rund negleplade med. En fil med mellemlag af pap, har det med let at knække i slibepapiret. En fil med det helt rigtige skummellemlag er holdbar og alligevel fleksibel, så den kan runde på neglen.

 

I vores sortiment fører vi en fil med et meget tykt mellemlag. Denne fil filer ikke bedre. Men den er nemmere at holde om, når man skal arbejde meget med filen. På den måde beskyttes ens egne negle og hud på fingerne bedre. Alternativt kan man tape sine file, i den ende hvor man holder.

 

 

Slibeblokke og fileblokke

File fås også i blokke. Blokkene er firkantede skumklodser, der er belagt med slibekorn, præcist ligesom traditionelle neglefile. Mange foretrækker blokken, da den er nemmere at holde ved. Selve slibefladen er også større og det kan være en fordel, når en hel negleplade skal files.

 

Vandbestandigheden

En kvalitetsfil kan tåle vand. Limen der er brugt skal være vandbestandig og mellemlaget skal være af et skummateriale som ikke suger vand. Sådan en fil kan skylles og rengøres. Dette er vigtigt for hygiejnen, da bakterier jo sætter sig imellem de små slibekorn.

 

Hygiejne og desinficering

Den gode neglefil kan rengøres og desinficeres. Du kan vaske den med vand og sæbe. Du kan også anvende sprit, alkohol eller desinfictionsspray. Se her.

 

Husk neglepleje med negleolie

Når du filer kan det ikke undgås at du også filer lidt på huden omkring neglen og tæt op mod neglebånd. Det er en fordel at pleje dine negle, neglebånd, neglerødder og huden omkring neglen med en plejende og fugtgivende negleolie. Klik her.

Etiketter: korn grit neglefile